A mantrákról..    amivel ezen az óratípuson találkozhatsz

A hatha jóga óra mantrával kezdődik és mantrával záródik. Most néhány mondat erről: Főiskolai tanulmányaim előtt az om mantrán kívül nem ismertem más mantrát és maga a mantrázás esetleg mantra meditáció is igen távol állt tőlem.  A főiskolán viszont megszerettem mind a mantrákat mind a mantra meditációt és azóta az életem részévé vált(ak). Ezért is lett része a hatha jóga óráimnak is, mivel ez egy tradicionálisabb óratípus. Egyrészt a nyitó mantrák, szanszkrit szövege, hangulata -- mely annyira távol áll a mai világtól, a mindennapoktól - épp ezért segít is kizökkenni onnan, segít megsejteni valami időtlent, valamit ami az idő (ami számunkra adatott itt a földön) felett áll... a Transzcendentálist.  Másrészt egyszerűen, segít elcsendesedni.

A záró mantrák, melyeket transzcendentális mantrának tartanak,  a relaxáció végén talán ezt a sejtést bizonyossággá segítenek alakítani. 

De az is elég lehet, ha csak annyi történik, hogy a mozgás, a pránajáma, mantrázás után frissebb, derűsebb vagy és így folytatod a napod :)  


Fent:Tiszteletadó mantrák

Lent: a három záró mantra