Eszközök az órán..

    SÓIONIZÁTOR

Nyáron, tengerparti nyaralásunkkor tapasztalhattam meg ismét a sós levegő jótékony hatását amit a különböző légzőrendszeri problémákra, fertőzésekre, asztmára, nehezített légzésre stb. kifejt. Kisebbik fiam kezdődő megfázása fordult vissza és múlt el nyomtalanul, én pedig a "bőrömön" éreztem ugyanezt, ahogy napról napra simábbá, puhábbá válik. Itt az Ambajógában, himalája sókristályok légtérbe való porlasztásával idézzük fel ezt a hatást és hangulatot. A különböző jógatesthelyzetek felvétele közben könnyebben telik meg a tüdő, szellőzik át a légzőrendszer és képletesen a lélek is. Ez az óratípus   "gerincjóga a tengerparti sós levegő hangulatában", tényleg minden korosztályú, nemű és alkatú embernek megfelelő lehet, akiben felébred a vágy a mozgásra, feltöltődésre.SMR HENGER

Saját testsúllyal kivitelezett kompressziós mélyszöveti masszázs végezhető vele, mellyel lazítjuk, puhítjuk a szöveteket, bemelegítjük őket. Tudtad? , ...hogy ha az emberi testről lehántunk mindent a kötőszöveteken (fascia) kívűl, pontosan megkapod az adott test háromdimenziós képét.... és mivel a Teremtő semmit nem csinál véletlenűl, könnyen belátható, hogy a mozgásrendszer megfelelő működésében is meghatározó szerepe van. Szoktuk mondani, hogy minden mindennel összefügg... és így van ez ebben az esetben is. Ezen az összefüggő kötőszöveti erőátviteli rendszeren keresztül, a természet úgy alakította ki a gerincoszlop homorulatát/domborulatát, az izmok, izületek, csigolyák , a kötőszövetek egész testet behálózó rendszerét és annak egyensúlyát, hogy a legkevesebb erőkifejtéssel érje el a kívánt hatást illetve mozgást. A neve is mutatja: mozgásrendszer vagyis mozgásra terveztetett nem pedig 10-12 órás űlésre, így viszont a járásra tervezett rendszer átalakul "űlő üzemmódú" rendszerré. Kiegyenesedik a nyaki és deréki homorulat (lordózis) annak minden kellemetlen és fájdalmas hatásával a gerinc izületeire, az izmokra .. és még a keringésre is.

Főleg egyéni órán, vagy kisebb létszámú csoportos órán használunk kiegészítésképpen smr hengert, "lágyat" pl. változó korban lévő hölgyek esetén ha a csontsűrűség csökkent, "keményebbet" ha intenzívebb masszírozó hatás a cél.

            
                KINESIO TAPE


Mi is ez ? Röviden: Rugalmas, bőrbarát 95-100 %-ban pamutból készült szalag melyet ragasztóanyaggal (akril) vonnak be, így rögzíthető a bőrre.

Hatása, felhasználási területe szerteágazó, ezért itt csak néhányat említek meg, melyet az Ambajógában kérhetsz: Ragasztható izomsérülés, izomlazítás, izületek rögzítése esetén, vagy éppen tartáshibák korrigálására.

A kinesiotape ragasztás célja és az alkalmazott technika függvényében a szalagok hatása többek között a következő:

  • Serkenti a helyi vérkeringést, mely gyorsabb szöveti regenerációt eredményez.
  • Serkenti a nyirokkeringést, ezáltal pl. narancsbőr kezelhető vele a combon, vagy akár hasi nyirokragasztással segíthető az ott lévő zsírréteg gyorsabb mobilizálása. Természetesen szükséges az adott terület edzése és a megfelelő életmód.
  • Lokális fájdalomcsillapító hatás
  • Fizikailag támasztja az izületeket, izmokat - javítja az izomfunkciót.
  • Serkenti a szervezet öngyógyító mechanizmusát
JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!